Mindegy, kinek mi a véleménye Jeremy Clarkson viselkedéséről és a BBC reakciójáról, abban mindenki egyetért, hogy a brit közszolgálati csatorna a nézők mellett magával szúrt ki a legjobban, amikor egy kulisszák mögött zajló affér után megvált a világ egyik legnépszerűbb műsorvezetőjétől, aki nélkül James May és Richard Hammond sem hajlandó dolgozni a produkcióban. Bár nélkülük már sosem lesz ugyanolyan, az autós show folytatódik.

Úgy tűnik, a BBC legalább egy kísérletet tesz arra, hogy életben tartsa a horribilis bevételt hozó műsort: bejelentették, hogy új formátumban térnek vele vissza a képernyőre, ami új arcokat is jelent. Egy pletyka szerint akár a zseniális színész, az Élet a Marson és a Porrá leszünk sztárja, Philip Glenister is helyettesítheti Clarksont. Korábban már vezette a megfizethető árú autót, és még egy vicces jelenetet is forgattak, amiben Hammond elkunyerálja a sorozatbeli karakterétől féltett Audi Quattróját.

Mellette Guy Martin motorversenyző és tévés műsorvezető, valamint Jodie Kidd, modell kerülhet képbe, aki szintén volt már sztárvendég, és jelenleg egy veteránautós műsort vezet Quentin Wilsonnal, aki még a régi felállásban dolgozott a Top Gear-ben. Nőként akár új nézőket is szerezhetne, amire - bármilyen furcsán hangzik - most nagy szüksége van a csatornának.

Bárhogy is döntenek, az első részre sokan lesznek kíváncsiak, de borítékolható, hogy rengetegen pártolnak majd el a rendszeres nézők közül. Ők inkább arra kíváncsiak, hol és mikor folytatja a trió, hiszen a Top Gear minden egyes jól felépített jelenete hármuk személyiségére épült, amihez az autók csak a körítést adták. Addig is van mire várni, hiszen a BBC azt is bejelentette, hogy leadja azt a három epizódot, ami az utolsó évadból megmaradt.