A Playstation játékkonzol legsikeresebb autós címe a Gran Tourismo, mely immár a hatodik generációnál tart. Ez idáig semmi érdekes nincs a dologban, hiszen a Need for Speed például ennél sokkal több részt élt már meg. Csak hogy az NFS nem szimulátor, ráadásul nem is lehetsz igazi versenyző általa.

A Gran Tourismo fejlesztői öt éve kitalálták, hogy ha már ilyen komoly programot raktak össze, akkor érdemes lenne valahogy az igazi versenyzős világot magukhoz édesgetni. Ez számtalan módon sikerült, de a legérdekesebb mind közül mégis a GT Academy, melyet évente rendeznek meg igazi versenyzők és ebben a világban tevékenykedő technikusok bevonásával. Ezen esemény lényege, hogy bárki részt vehet az időméréseken, aki rendelkezik a programmal, de csak a legjobb 20 virtuál versenyzőt emelik ki a többmilliós tömegből. Ezen szerencsés és tehetséges felhasználók egy végső versenyen vesznek részt, melynek győztese minden évben különleges jutalomban részesül.

Az idei fődíj a program szerelmesei számára igazán testhez álló, ugyanis a Nismo csapatnál kaphat valaki tesztelői állást. Igen, jól hallod, ha a virtuális térben te vagy a legjobb, akkor a való életben is versenyzővé válhatsz. Érdekes koncepció, de működik, szóval hajrá! Ne hidd, hogy könnyű lesz, már az első ezerbe is csak a legjobbak férhetnek bele.