Megérkezett az Audi Q3 frissített verziója, amivel nem biztos, hogy megérné foglalkozni. Legtöbbször egy facelift csak néhány pillantásra érdemes, de itt most megtorpantunk kicsit. Az új Q3 legszembetűnőbb változása a technikai tudás felfrissítése és néhány plusz lóerő mellett a hűtőrács új kerete. Szemmel láthatóan a konkurens BMW modelljeire akar hasonlítani, vagy utalni. Nagyon nehéz eldönteni, hogy az Audi komolyan gondolta-e a nyeles hűtőrácsot, és mindegyik új modelljén ilyen lesz, vagy csak egy gúnyos tréfa, amit a BMW-vel űznek?

Először a bajorok modelljein is furcsa volt, hogy a lámpák összeérnek a hűtőráccsal, de mára megszoktuk, a 3-ason és 4-esen elég jól mutat. Az Audi megoldása viszont egyenesen taszító, látszik, hogy csak egy utólagos toldás. Mondjátok, hogy negatívan állunk hozzá, de ez a kis apró részlet elég nagy kérdőjeleket dobált be a szerkesztőségünk ajtaján. Azért is érdekes, mert egy ilyen alapból furcsa kis modell frissítésén lőtték el, és szerintünk egyáltalán nem áll jól neki.

Lágyít a szívünkön egy kicsit az új lámpák műszaki megoldása, hiszen megkapták az Audi jelenleg talán legmenőbb fejlesztését, a futófényes indexeket.