Mintha az ikonikus Vissza a jövőbe második részéből csöppent volna ide ez az autó. Nem csoda, a gyártási éve majdnem megegyezik a filmével, bár ma már tudjuk, hogy 2015-ben biztosan nem így fognak kinézni a kocsik. Ebben az Italdesign Aztecben minden benne van, amit a 80-as évek végén gondoltak a jövőről, ráadásul most eladó a 0001-es alvázszámú példány. Összesen 25 darab készült belőle, és ki tudja mennyi maradt egyben.

Minden részlete külön élmény, a szabályos ék alak, a két elszeparált ülés, az üvegezett ajtók, a gépesített hátsó kinézet, ezek a részletek elképzelhetetlenek egy mai sorozatgyártású kocsin. Az is fura, hogy valaha ilyen kocsit gyártottak, még ha kis darabszámban is. A meghökkentő külső alatt Audi technika dolgozik, az öthengeres motor 250 lóerős, és mind a négy keréken hajt.

Ezt a különleges darabot a tervező, Giorgetto Giugiaro alá is írta, ami az értékén még nagyobbat dob. Nem is csoda, hogy 182 millió forintot várnak érte. Tekintve, hogy legelső tulaja több mint fél milliárdot fizetett az Aztecért, ez egy igaz gyűjtőnek ma aprópénz.