Az eddigi legérdekesebb Ferrarit fogja elárverezni a Gooding & Co. aukciósház. A 365 P Berlinetta Speciale egyetlen darabban, forradalmi megoldásokkal készült. Középre építették a kormányt és a vezetőülést, de két utasülés is van a fülkében, akárcsak a jóval későbbi Mclaren F1-es sportkocsiban.

A teljes üvegtető is nagyjából 40 évvel előzte meg a korát, arról nem is beszélve, hogy ez volt az első középmotoros Ferrari. A 365 Daytona 4,4 literes 380 lóerős V12-es blokkját építették be keresztbe az ülések mögé. A lapos sportkocsi kinézetre akár a Dino is lehetne, de az csak két évvel később jött ki.

Története sem mindennapi: annak ellenére, hogy a három ülés miatt Tre Postiként is emlegetett kocsi csak prototípus, rendszeresen használta a Ferrari amerikai képviselője Luigi Chinetti, de csak 7955 kilométer van benne. Ára horrorisztikus, nagyjából 4,6 milliárd forintot várnak érte, és valószínűleg lesz az a gyűjtő a világ valamely eldugott szegletében, akinek van ennyi pénze erre a különlegességre.