Az Audi végre hivatalos képeken is bemutatta az A3 szedánt, mely több szempontból is kellemes meglepetés az autózás szerelmeseinek.

Legelőször is az Audi úgy néz ki megértette, hogy a meglévő háromajtóshoz egyszerűen hozzácsatolni egy nagy doboznyi csomagtartót sosem kifizetődő. Ilyenkor romlanak az autó arányai, na meg persze ami csapott hátúként jól nézett ki, lépcsősként valószínűleg nem fog. Ennek okán fogták és az A3 szedán esetében teljesen újratervezték az autót, nincs két idom, ami megegyezne a két modellen. Méreteit tekintve a szedán alacsonyabb és szélesebb is, mint a háromajtós, így nem kellett beáldozni az autó arányait. Hosszúsága természetesen szintén nagyobb, pontosan 4,46 méter, így még kicsi autónak sem mondható az Audi újdonsága.

Kezdetben három motor lesz választható az autóhoz. A listán szerepel az 1,4 literes 140 lovas TFSI, az 1,8 literes 180 lovas turbós benzines és az elmaradhatatlan kétliteres 150 lovas TDI. Később érkezik még az S3 változat is egy 300 lovas 2,0 TFSI motorral és jelentősen átkozmetikázott külsővel.