Nem sokáig marad kihívó nélkül a Mercedes CLA, ugyanis az Audi bejelentette, hogy áprilistól megindul az A3 Sedan gyártása. A hír számunkra legérdekesebb része, hogy nálunk Győrben fogják az összeszerelést lebonyolítani, így még egy magyar Audit köszönthetünk majd a palettán.

Ez pedig nem jelent mást, mint hogy magyar vonatkozású autók feszülnek egymásnak, ugyanis a szegmens egyik képviselője a kecskeméti Mercedes, míg vele szemben a győri Audi fog állni.

A márka szerelmeseinek jó hír még az is, hogy szó sincs egy „balkán” Audi létrehozásáról egyszerű puttony felcsatolással, ugyanis a keleti országokon kívül Németországban és az Egyesült Államokban is árusítani fogják majd.

Ennek okán észnél kellett lenni a tervezésnél, így csupán a B-oszlopig egyezik meg az szedán a csapott változat vonalvezetésével, utána már a fejlesztők fantáziájára lett bízva a megrajzolás. Jelenleg a modellpaletta újdonságairól még nincs szó, az viszont biztos, hogy az A3 paletta egységeit mind lehet majd választani a lépcsőshátúhoz is.