Az elmúlt években sokszor elhangzott, hogy az elektromos autózásé a jövő. Mostanság viszont egyre több az arról szóló latolgatás, hogy még közel sem biztos, hogy tisztán elektromos hajtással készülnek majd a jövő járművei. A legújabb tény, ami ezt megerősíti, hogy az Audi kukába dobta az elektromos A2-es projektet.

Még 2011-ben mutatkozott be tanulmányként az elektromos A2, ami kapcsán akkor elmondták, hogy 2015-ben már piacon lesz a sorozatgyártású változat. Nos, az ígéretet ne tartották be, ugyanis nemes egyszerűséggel most az egész fejlesztést törölték azzal az indokkal, hogy a VW csoport vevőköre nem nyitott az elektromos közlekedésre, így teljesen biztos, hogy ráfizetéses lenne az elektromos kiskocsi kifejlesztése.

Érdekesség, hogy a BMW fejében ez meg sem fordult, pedig a bajorok üzletpolitikája nem sokban tér el az Audit magába foglaló VW konszernétől, így már lényegében finisben van az I3 projekt, mely pontosan ugyan ebben a piaci szegmensben fog harcra kelni a vásárlókért. A jövő kérdése tehát az, hogy ténylegesen nincs helye az elektromos autóknak az utakon, vagy csak csupán az Audi megijedt az I3 fejlesztési üteme láttán.