Egyre többet láthatjuk, hogy egy autómárka Kína tehetős vásárlóinak kedveskedik limitált szériák segítségével. Emlékszünk még a Ferrari sárkányos történetére, most pedig igaz visszafogottabban, de itt van az Audi saját exkluzivitása is.

A négykarikás márka egy Audi R8 szériával készült, mely a beszédes China Edition nevet kapta. Ezek a modellek speciális fényezést kapnak, mely a kék és az ezüst váltakozásából tevődik össze. Tehát vagy kék az alapszín ezüst díszbetéttel, vagy fordítva.

A belső tér fekete bőrözést kapott, a váltóra pedig kínai karakterek is kerültek. Az autó mozgatásáról az 5,2 literes V10-es FSI egység gondoskodik, mely 3,9 másodperces százas sprintet tesz lehetővé a 80 szerencsés vásárlónak.

A számok tekintetében azért vannak furcsaságok, hiszen az autó 1-től 99-ig lesznek számozva, viszont csak 80-at gyártanak le. Ennek az az oka, hogy Kínában a 4-es szerencsétlen szám, így nemes egyszerűséggel a gyáriak a sorszámozásból a 4-est tartalmazó számokat kiveszik, ezzel is megmutatva, hogy mennyire fontos nekik az ázsiai ország kultúrája.