Az Audi életében az RS elnevezés ugyan azt jelenti, mint a Mercedes esetében az AMG vagy a BMW-nél az M, így mindig fokozott figyelemmel várja a világ a négykarikás gyártó ezen betűkkel ellátott modelljeit.
Az új A6-os most érkezett el oda, hogy bemutatkozzon brutális erős kivitelben is. Az Audi először a kombi változatot leplezi le, mely szakított az előd jellegzetességével és a Lamborghini eredetű ötliteres V10-est a Bentley számára fejlesztett 4 literes V8-asra cseréli le.


Nem kell azért félteni a kegyetlen kombit, ugyanis az 560 lóerő még így bőven elég a lapos sportkocsik alázására. A nyomaték 50 Nm-el még nőtt is az elődhöz képest, így már 700Nm szerepel az adatok között.  


A menetteljesítmények is javultak, így a családi sportkocsi most már 4,5 helyett 3,9 másodperc alatt teljesíti a százas sprintet, a végsebessége pedig Dynamic Plus csomagban 305 km/h-ban van meghatározva.


Az agresszív lökhárítóknak és az ültetésnek köszönhetően a külső természetesen jóval sportosabb, mint az átlagos kombi esetében, de belül sem lehet össze téveszteni mással a sok karbonszálas műanyagnak és az RS emblémáknak köszönhetően.